martes, 8 de abril de 2014

Rap amb espinacs a la catalana

Per fi ha arribat el peix al No hi han ous!


La nostra primera entrada de peix, i no serà perquè no en menjem, sinó perquè m'agrada tant el peix que no el solem elaborar massa, el més normal és fer-lo a la plantxa, fregit o al forn, per si sol  ja està boníssim i així podem apreciar més el seu gust natural.

Aquesta recepta l'he feta molts cops, però sempre l'havia fet en una guarnició de poma al cava (després  l'explico) , però esta vegada no tenia pomes sino espinacs i vaig acabar fent un menú per este diomenge, complet, equilibrat i no gens calòric.

Ingredients
- 4 Lloms de rap
- 50g de pinyons
- Vinagre balsàmic
- Oli d'oliva i sal

Procediment
- En una safata al forn possem a torrar els pinyos, uns 5 min a uns 180ºC, fins que estiguin daurats.
- En un bol possem mitja copa d'oli, els pinyons i una cullerada sopera de vinagre balsàmic i un polsim de sal.
- Tallar la cua de rap treient l'espina central, i netejar de pell i impureses.
- Un cop tenim els lloms nets, els marquem amb una pella en una mica d'oli, previament salats.
- En la safata que hem torrat els pinyons possem els lloms de rap, i els cobrim amb la mezcla d'oli,  pinyons i vinagre. Ho posem al forn a 160ºC uns 5 minuts.

Guarnició d'espinacs i arròs basmati
-  Possar dos grapadets de panses a remull en una mica d'aigua uns 10 minuts.
-  Sofregir una dent d'all a làmines, a una paella en oli.
- Tirem els espinacs dins la paella, i els donem dos voltes, abans de que estiguin cuits tirem les panses previament arremullades,els pinyons torrats i sal. Dos voltes més i llestos per servir.
- En l'ajuda d'un cèrcol montem la guarnició, posem al fons un arròs basmati bullit i per sobre els espinacs.

Informació nnutricional

200g de rap_______________ 130 Kcal
200g d'espinacs____________65 Kcal
15g de pinyons____________ 80 Kcal
10g de panses_____________ 30 Kcal
30g d'arròs________________ 105 Kcal
10g d'oli__________________ 90 Kcal

TOTAL___________________500 kcal

Guarnició de poma al cava
- Sofregir en un cassó amb una mica de mantega dos cebes tallades en juliana.
- Quan tenim la ceba daurada afegim dos pomes també tallades en juliana i mitja ampolla de cava brut. Ho deixem coure a foc suau fins que es redueixi el cava.

No hay comentarios:

Publicar un comentario